2. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Bilim Kurulu tarafından kabul edilmiş bildiriler, kongremize kayıt yaptırmak ve sunulmak şartıyla kongre kitapçığında yer alacaktır.
Bilimsel toplantılarda sunulmak üzere başvurusu yapılmış sözlü veya poster sunumu şeklinde kabulüne Hakem Kurulu karar verir.
Kongremiz hakemli bir etkinlik olup, bildiri kabulü hakemlerin değerlendirmesinden geçtikten sonra yapılacaktır.
Bildiriler kongreye kabul ediltidketn sonra, baskı için web sayfamıza eklenecek veya yazarlara e-posta ile gönderilecek şablona uygun olarak tekrar istenecektir.
BİLDİRİ GÖNDERME KOŞULLARI
Bildiriler, Kongre Düzenleme Kurulu üzerinden Bilimsel Kurul Başkanı’na iletilmek üzere ilan edilen kriterlere ve son gönderim tarihine uygun olarak sisteme yüklenecektir.
Bildiri başvurusu yapan ve bildiriyi sunacak olan yazar kongre kayıt işlemini tamamlamış olmalıdır.
Yazarlar bildirilerinin “sözlü” veya “poster” olması yönünde tercih yapabilirler ancak Hakem Kurulu sunum şekillerini değiştirme hakkına sahiptir.
Hakem Kurulu bildirinin aynen kabulüne, değiştirilerek kabulüne veya reddine karar verebilir ve bu karara ait gerekçeleri bildiri sahipleriyle paylaşır.
Bildiri özeti (Başlık, Yazarlar ve Kurum İsimleri Hariç) toplam 250 kelimeyi, tam metin bildiri 1500 kelimeyi geçmemelidir.
Özet / Tam Metin Bildiriler yapılandırılmış olmalı. Giriş ve Amaç, Yöntemler, Bulgular ve Sonuç başlıkları kullanılarak yazılmalıdır.
Giriş ve Amaç: Çalışmanın amacı ve hedefleri veya problem tanımlanmalıdır.
Yöntemler: Yöntem(ler) ve denekler/hayvanlar, tedavi ve girişimler tanımlanarak açıklanmalıdır. İstatistiksel analiz yöntemleri ve etik kurul onayı belirtilmelidir.
Bulgular: Açık bir dille yazılmalı ve istatistiksel sonuçları mutlaka içermelidir.
Sonuç: Veriler ve çalışmanın temel sonucu net bir şekilde belirtilmeli ve sonuçların önemi vurgulanmalıdır.
Özet / Tam Metin Bildiriler "Times New Roman" yazı karakteri, 10 Punto ve Her İki Yana Yaslı olarak yazılmalı.
Sayfa kenar boşlukları üst, alt, sağ ve sol yanlarının tamamında 2,5 cm olarak hizalanmalı.
Kaynakça metin içerisinde değil, metin sonunda belirtilmeli.
Özet / Tam Metin Bildiriler mutlaka İngilizce olarak hazırlanmalıdır.